beats by dre cheap

NOVI POKUŠAJ OPORAVKA RUKOMETA

NOVI POKUŠAJ OPORAVKA RUKOMETA

 

Pacijent – muška  rukometna reprezentacija Srbije

„Lekar“ – gosp. Toni Đerona,  trener iz Španije

„Dijagnoza“ – nekada, „zdrav kao dren“ i uzoran,  primeran  učitelj rukometa, i u domovini sada izabranog selektora, danas je pandemijski „rukometni slučaj“, jedan od  obolelih današnje rukometne populacije.

„Prognoza“  novoimenovani selektor se prihvatio trenerskog  posla, jer veruje u potencijal igrača Srbije i – u svoje sposobnosti.

Želja svih nas dobronamernika jeste, da uspe.

 

Verovatni razvoj događaja

Imenovani selektor ima reputaciju dobrog i iskusnog poznavaoca rukometa i dobrodošlicu nove sredine. Kako će biti primljen od igrača izabrane selekcije, najviše će zavisiti od poverenja i provere u njegovih sposobnosti nakon aktivnog početnog rada i pretstavljanja svoje vizije igre. Ove činjenice biće presudne za uspostavljanje dobre međusobne saradnje.

Pretpostavka je da će gosp. Đerona  zahtevati maksimalnu odgovornost i zalaganje igrača, što će mu verovatno biti uzvraćeno od vrlo sposobnih igrača Srbije, a to će se primetiti već na prvoj utakmici.

Učinak

Timski uspeh zavisi od niza utakmica i plasmana na značajnim takmičenjima, pa se posle toga može govoriti o učinku ekipe.

Dilema

O degradaciji i zapuštenosti današnjeg, svetskog  rukometa sve je obrazloženo u mnogobrojnim  prilozima ovog bloga.

Pitanja; da li če gosp. Đerona: 1. Samo „glancati“ postojeći polukružni sistem igre u napadu, ili će 2. Ponuditi neku novu, racionalniju igru, brzo ćemo se uveriti.

Sadašnja igra, opšteprihvaćena, svima je dobro poznata i ishod najviše zavisi od nadahnuća golmana i još nekog igrača, što ne bi smeo biti oslonac i osnova igre. Sa dodatnim novotarijama i slabim suđenjem, to nije  misaona i kreativna sportska igra sa nadigravanjem već bezobzirno grubo nedefinisano borilaštvo.

Danas, 2020.g. sve je „puklo“ sa koronavirusom, pa se to mora  desiti i rukometu.

Prethodnica današnje igre, koja se toplo preporučuje, toliko je raznovrsna (u obe faze), da je moguće uvek održavati preimućstvo, uspešno može da se nameće protivniku, ali i da ga neutrališe. Desetine akcija iz te igre, danas nikad ne vidimo.

 Zaključci. Logično bi bilo da gosp. Đerona pozitivno utiče i unapredi klupski rukomet u Srbiji. Zadatak je izuzetno težak, ali znanjem se sve može unaprediti. Bilo koji neostvareni pojam, može se  pravdati – zabludama. A njih je oko nas uvek – previše. Čelnicima RS Srbije u ovom trenutku nije nimalo lako. Sretno!

Svet sportskih igara
http://vunik.blogger.ba
20/05/2020 09:51