HVALA RUKOMETAŠICAMA NORVEŠKE I FRANCUSKE

HVALA RUKOMETAŠICAMA NORVEŠKE I FRANCUSKE

     Hvala rukometašicama Norveške i Frrancuske na prikazanoj igri u finalnoj utakmici prvenstva – Evropa 2021.g – 29:22(12:16), u kojoj su potvrdile neke više puta opisane nedostatke rukometa, na koje se u ovom blogu već dugo ukazuje. Obe ekipe su pokazale jedno lice i jedno naličje u jednom i drugom poluvremenu, a da selektori nisu reagovali na potreban i koristan način. Obe ekipe po igri, nisu  bile prepoznatljive u po jednom poluvremenu; obe ekipe bile su jedno poluvreme bolje i moćne, a drugo nemoćne. Isto je bilo i sa golmankama; tako je  norvežanka je tek u zadnjem minutu prvog poluvremena odbranila dva šuta, a francuskinja – 14 šuteva.

     Obe ekipe igrale su sistemom polukružnog napada i sve je prikazano na školski način kao dobro, ali i kao loše. Norvežanke su u 2.poluvremenu u polukružnom kretanju predavale loptu jedna drugoj – na vreme, ne dozvoljavajući da te radnje budu pekinute i, stvarale su povoljne šut pozicije i lako davale golove. Francuskinje su u 2. poluvremenu „solirale“, dugo su „vukle loptu“ pod kontaktom protivnica, pa zato nisu mogle stvarati povoljne šut pozicije i gol šanse. Usput, napravile su i 10 grešaka. Primenjeni sistem polukružnog napada bio je neefikasan i blokiran, a drugi, alternativni u današnjem rukometu – niko nema. Uz to, ovaj sistem nije podesan za igru krila, tako da se ona na ovom prvenstvu – nisu naigrala. Situacije sa igračem više nisu dobro realizovane, kao ni „upotreba“ kružnog napadača.

Brzina, pa brzopletost sa greškama, kao i snaga sa grubošću, dominirale su.

Rečju, sve slabosti i nedostaci u današnjem svetskom rukometu, opet su se ispoljili i potvrdili. I, uniformisanost, jednoličnost i siromaštvo igre se ponovilo.

TV reporteri su iznosili statističke podatke bez analiza toka događaja i sve je ličilo na radio prenos. Nisu objašnjavali ono što se kao neprimereno dešavalo.

Uskoro, u januaru 2022.g muškarci su na redu, pa će se opšta slika i utisci ponoviti.

Komentariši