KATAR – 2022. GOD.

KATAR 2022. – FUDBALSKA KATASTROFA

-Nagoveštaji nove fudbalske igre.  Živi bili pa videli –

     Uzrok najavama u naslovu; poslednji  pravi uzrok jeste gušenje igre pravilom od 10:10 igača u polju! Na prvenstvu neće biti lepe i racionalne igre, ni dovoljno golova. Biće mnogo problema na terenu, ali i van njega. „Bunker“ će odolevati, jer još uvek niko ne koristi (ne zna) slobodan ofsajd prostor.„Guste“ odbrane uspešno če odolevati razređenom napadu. Iste radnje  stalno se smenjuju, i to je današnji „mrtav“ fudbal! Rezultat 1:0 će uvećavati neizvesnost i očekivanja – nefudbala!

     Uvodna pojašnjenja. Mnoštvo fudbalskih sistemskih grešaka i nedorečenosti ispoljiće se u Kataru 2022.g. Ukažimo nejkraće na nekeimenice i činjenice, bez mnogo komentarisanja o uzročnim posledicama.Raspad svih sistema je neminovan. Iole upućeni će to prepoznati. Za nekorektnu utehu, i rukomet je isto tako u velikim problemima sa pravilima igre i igrom. U obe sportske igre „krivci“ su neznanja njihovih voditelja. Domaćin ovih igara Katar je spreman, ali gosti, akteri dolaze nespremni za zdravo nadigravanje.   

     Zatečeni akteri i svedoci sadašnjeg stanja u fudbalu; 1.Mnogo miliona ljudi ove najpopularnije igre na svetu. 2.Milioni igrača širom planete. 3.Desetine hiljada trenera širom sveta.4.Hiljade stručnih organizacija.5.Hiljade raznoraznih upravljača

6.hiljade različitih finansijera. 7.Hiljade različitih kladioničara. 8.Hiljade medijskih organizacija.9.Hiljade medijskih pojedinaca. 10.Hiljade proizvođača razne sportske opreme pribora i rekvizita. Svi pomenuti žele sve najbolje fudbalu, i sebi.

     Zašto niko ne prepoznaje ovakav fudbalski zastoj? 1.U pitanju mogu biti; 1. Neznanje 2.Pogrešno znanje. 3.Nesposobnost.4.Konzervatizam. 5.Različite zloupotrebe položaja. Polemisati o ovim problemima, nekorisno je.

     Zatečeno stanje ipak već dugo traje, jer najšira javnost ne primećuje; ko, kako i koliko dugo podržava fudbalske (ne)prilike. Ipak, željene promene će se morati desiti, to se  neće  morati dugo čekati.    

     Imamo živ pnerimer kako treba igrati fudbal! To su sve  današnja ženska fudbalske populacije na svim kontinentima. (Vidi prilog br. 28).

Pitanje? Zašto žene, igrajući po istim pravilima kao i muškarci, igraju racionalnije, dručije i mnogo lepše? Zato što bolje uvažavaju – nepisana fudbalska pravila i, jer su u tom skislu – bolje učenice! A muška taština se iskazala na vidljiv način. Žalosno je, da ceo muški fudbalski svet to gleda, a ne vidi pravo stanje. Pa, i još neko – novinarke! Spasonosno za muški fudbalski svet, može biti – davanje prilika ženskim voditeljkama fudbala da se uključe u rešavanje problema današnjih pravila fudbalske igre.

     Stalno prisutno pitanje; Zar je teško definisati ovakvo stanje u fudbalu, za koje smo, ipak, odgovorni – svi! Sagledati sadašnju situaciju, prvi je korak nade u preduzimanju racionalnih mera. Temeljne promene nemaju alternativu.

Komentariši