SMOTRA EVROPSKOG RUKOMETA(M) 2024.G

SMOTRA EVROPSKOG RUKOMETA(M) 2024. GOD.

Ponavlja se; „Kakva setva, takva žetva“

     Agonija rukometne igre se ponavlja. Besmisleno bi bilo komentarisati prikaz, možemo slobodno reći – tzv. rukometne igre, jer ona to više nije. Samo povremeno vidimo slučajno iznuđene sjajno izvedeene „čiste“ akcije – varke. Uopšteno govoreći, u pitanju su znanje i kreatorske sposobnosti trenere i naivnost igrača kao aktera igre. Besmislenih gluposti je previše, a osnovnog znanja premalo. Izgleda, da su se rukometni radnici sa Filozofijom (logikom, etikom) i Fizikom(dinamikom) dobro posvađali. Bolesno ambicioznih i nesposobnih u rukometu je previše.

Iznenađujuće rezultate autsajdera treba znati protumačiti. Njihova velika borbenost, dovoljna je za iznenađenje. Jer, današnja „tanka“ i snagatorska igra, brzo se  uči.

     Osnovno obeležje današnje civilizacije jeste agresivnaost, što je u rukometu brzo primenjeno. Sposobnih i dobronamernih sigurno je da ih ima, ali nisu dovoljno preduzimljivi i uporni, kao i autor ovih redova. Još jedna snažna grupacija nam se „pridružila“ – mediji.

     Statistika je priznata i afirmisana nauka. Dobro sadržajna statistika nepogrešivo ukazuje na sve dobre i loše događaje i na pojedinačan, kao i ekipni učinak, i putokaz je u radu.

     Apelujemo da neko aktivira neformalnu grupu pokretača razgovora o sadašnjoj situaciji u rukometu i kao dobri vizionari učine neke promene. U tekućem blogu ima mnoštvo početnih pitanja o uzročno – posledičnim činjenicama .

Epilog smotre; 1.Potvrđeno je katastrofalno suđenje u rukometu priznavanjem neregularnog gola iz slobodnog  udarca francuzskog igrača i pravo na produžetak utakmice koju su Francuzi lako dobili, a iza toga i utakmicu. Miljenici sudija bili su i u dobijenoj finalnoj utakmici. 2.Potvrđen je i krah srpskog rukometa.

Rukometna kola se strmoglavljuju nizbrdo.

Komentariši